Сладко и Солено: БИСКВИТЕНА ТОРТА С КАРАМЕЛЕНО-СМЕТАНОВ КРЕМ

Standard

КАРАМЕЛЕН   КРЕМ

В тенджерката,в която ще варим крема слагаме 3с.л.захар и поставяме на котлона да се карамелизира.Когато захарта покафенее,внимателно изливаме 700мл.от млякото и оставяме на котлона,като разбъркваме периодично,докато карамела се разтопи.Добавяме и останалите 3с.л.захар.В купичка разбиваме яйцата,добавяме брашното,ванилията и останалото мляко и разбъркваме до хомогенна смес.Изливаме я в заврялото мляко с карамел и бъркаме 5-6мин до сгъстяване.Охлаждаме крема до стайна температура.

via Сладко и Солено: БИСКВИТЕНА ТОРТА С КАРАМЕЛЕНО-СМЕТАНОВ КРЕМ.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s