Вкусно с Йоли: Фалшив Гараш

Standard

Фалшив Гараш

Продукти

250 г меко масло

300 г пудра захар

6 жълтъка

70 г какао, размито в малко гореща вода

2 ванилии

250 г смлени орехи

6 белтъка

1/2 каф.ч. бренди

Приготвяне

* Разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Прибавете жълтъците, а след това какаото и ванилията. От полученият крем отделете половината и го оставете в хладилника да се стегне.

* Към останалата част прибавете орехите и разбитите на сняг белтъци като ги редувае и разбърквате внимателно с лопатка. Изсипете тестото в тортена форма, покрите с хартия за печене. Изпечете сладкиша на загрята на 180* фурна за около 30 – 35 минути. Проверете с дървена клечица дали е изпечен добре преди да го махнете от фурната.

* Оставете блата добре да се офлади. Сиропирайте го леко с алкохола, смесен с малко вода. Отгоре намажете с крема и гарнирайте хо желание. Да ви е сладко!

* Ако се притеснявате да консумирате сурови жълтъци в крема първо ги разбийте с малко захар на водна баня за да се темперират. И един съвет – разбийте първо белтъците на сняг, а след това добавете към тях малко захар като продължите да разбивате още 1 минута. Чак след това внимателно ги смесете с основното тесто. Така те ще запазят максимално въздуха в тях и тестото няма да спадне.

via Вкусно с Йоли: Фалшив Гараш.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s