GRIS HALVA

Standard

Грис халва

Продукти: 2 ч.ч. грис, 2 ч.ч. захар, 1 ч.ч. олио, 6 ч.ч. вода, настърганата кора на 1 лимон, 1 ч.л. канела, 1 прах ванилия, 1/2 ч.ч. счукани орехи

Начин на приготвяне: Грисът се запържва в олиото до златисто при непрекъснато бъркане, сваля се от огъня и се прибавя захарта, като се разбърква и отново се връща на огъня. Налива се постепенно водата, отново при непрекъснато бъркане, прибавят се ванилията, канелата и ядките и така до сгъстяване на сместа. Разстила се в широка тава и се оставя да изстине.

via Кризисни десерти :: Кухня.

 

Грис халва
Продукти:
2 ч.ч. грис, 2 ч.ч. захар, 1 ч.ч. олио, 6 ч.ч. вода, настърганата кора на 1 лимон, 1 ч.л. канела, 1 прах ванилия, 1/2 ч.ч. счукани орехи
Начин на приготвяне: Грисът се запържва в олиото до златисто при непрекъснато бъркане, сваля се от огъня и се прибавя захарта, като се разбърква и отново се връща на огъня. Налива се постепенно водата, отново при непрекъснато бъркане, прибавят се ванилията, канелата и ядките и така до сгъстяване на сместа. Разстила се в широка тава и се оставя да изстине.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s